25 Kasım 2009 Çarşamba

Bilgisayarların Uygulama Alanları

Bilgisayarların uygulama alanları çok geniştir ve gelişmeleri bilişime sıkı sıkıya bağlıdır. Bilgisayar kuşkusuz, kullanım kurallan eksiksiz belirlenmiş her uygulamaya elverişlidir:
Sözgelimi teknik ve bilimsel sorunlann çözümü; stokların yönetimi; muhasebe; vb. Telekomünikasyon sistemleri ile bilişim sistemlerini birleştiren tekniklerin ortaya çıkmasıyla, bilgisayarın uygulama alanı büyük ölçüde genişlemiş, uydu kullanımı, birbirinden çok uzakta yer alan bilgisayarlar arasında yoğun bilgi alış verişini kolaylaştırmıştır.Bilgisayar, uzay çalışmalarında çok önemli rol oynar. Taşıyıcı füzelerin, uzay araçlarının, özellikle de uzay mekiğinin fırlatılmasında ve izlenmesinde (yörüngenin denetlenmesi ve düzeltilmesi) kullanılır. Mars üstüde Viking uzay araçlarının uyguladığı işlemleri kumanda etme ve denetleme, bilgisayarla gerçekleştirilmiş en önemli uygulamalardan birini oluşturur. Askeri uçakların silah mekanizmalarında da bilgisayarlardan yararlanılır. Ayrıca bazı fabrikaların sözgelimi elektrik santrallarının ve nükleer reaktörlerin yönetiminde bilgisayarın, vazgeçilmez bir aygıt olduğu anlaşılmıştır. Tıp alanında bilgisayar, teşhiste, ameliyat sırasında hastayı gözetim altında tutmada, kalp krizini saptamada ya da kötücül urları bulmada kullanılır. Ayrıca yabancı dilden çeviri yapmada ve bazı programlı eğitimlerde de bilgisayarlardan yararlanılabilir.
Bileşenlerinin minyatürleşmesi dolayısiyle de maliyetin sürekli düşmesi, günümüzde bilgisayarı olağan bir tüketim eşyası haline getirmiştir.
Sözgelimi programlanan cep hesap makineleri:programlanmış satranç oyunları;otomobilin gösterge tablosubilgisayarı;Ev bilgisayarları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder